Yogadag i Bäcknäs 3/6

Njut av stillheten och lugnet på en Yogadag, kryddad med naturupplevelser, i torpet vid vägens ände i den pittoreska lilla byn Bäcknäs i Robertsfors kommun. (För dig som är senior och kan/vill delta på en vardag kommer en liknande dag att arrangeras den 8 juni – mer info om det kommer inom kort)

Yoga på torpets vind

En dag fylld av yoga, meditation, fina möten, ekologisk och vegetarisk mat samt skogens hälsoeffekter i teori och praktik. För den som vill finns möjlighet att ta ett dopp i Darlkarlsån

Hållbarhet och ekologiskt tänkande genomsyrar dagen som är utformad för att ge ett så litet ekologiskt fotavtryck på vår jord som möjligt.

Schema:
9.30 Ankomst och kaffe/te
10.00-11.15 Yoga: “Närvaro genom rörelse”
12.00 Vegetarisk lunch
13.30-15.30 Skog och hälsa i teori och praktik.
15.30 Kaffe/te
16.00-17.15 Yoga: “After forrest”
17.15-17.30 Avslutning

Skogskunskap i teori
Platsen och maten

Torpet där vi håller till är enkelt och tar dig tillbaks till en annan tid. Elektricitet finns och i torpets kök finns rinnande vatten men i övrigt har tiden stått stilla. Det finns dock en fräsch komposttoalett utomhus. Intill torpet rinner Dalkarlsån och runt knuten susar asp och björk.

Lunchen lagas tillsammans inne i det pittoreska köket och vi äter inne eller ute beroende på väderlek. Maten är ekologisk och vegetarisk. (går få vegansk om så önskas)

Yogaklasserna:

Anne kör båda yogaklasserna som utgår från Hathayoga som är en yogaform där ledaren själv lägger upp klassen och tar med de övningar som är relevanta för klassfokus. Anne lägger ett stort fokus på att få med medvetenhet i rörelserna. Det innebär att det ges tid för att känna efter hur till exempel andning och rörelse kan samarbeta. Övningarna sker stående, sittande, fyrfota och liggande och är ibland flödande och dynamiska och ibland mer stilla.

“Närvaro genom rörelse”
En klass där du får landa i torpet och släppa det som varit innan. Vi jobbar igenom hela kroppen med sköna övningar för rörlighet i kroppens alla leder med speciellt fokus på vår ryggrad. Vi väcker kroppen för det som kommer senare under dagen. Klassen har ett lugnt tempo. Passar såväl nybörjare som vana.

“After forrest”
En yogaklass där fokus ligger lite extra på höfter och ben efter vår lilla skogstur. Vi avrundar dagen med den här yogaklassen som börjar lite mer energiskt för att avslutas i stillhet. Klassen är uppbyggd för att nybörjare ska klara av den. Är du mer van Yogi kommer du att få möjlighet att utmana dig lite under en här klassen.

Skog och hälsa i teori och praktik

Matilda leder denna del av dagen som både handlar rent teoretiskt om vad skogen kan göra för vår hälsa men där du även får möjlighet att känna in rent praktiskt. Vi går tillsammans in i en gammelskog och du får själv utforska hur den påverkar dig. Skogen är väl avgränsad så här ges du även möjlighet att själv ströva fritt och utforska på ditt eget sätt. Därefter samlas vi och den som vill ges möjlighet att ta ett kallbad i Dalkarlsån.

Anne och Matilda
Instruktörer/arrangörer

Vi som håller i helgen är två vänner som älskar att vara i naturen där vi känner att vi kan hämta energi.

Anne Lidén är utbildad fysioterapeut som de senaste dryga 20 åren hållit på med gruppträning i alla dess former. Hon är Rörelsedrivs grundare och drivs av en önskan att få så många som möjligt att finna rörelseglädje och känslan av att kropp och knopp mår bra tillsammans. Anne har över 15 års erfarenhet av yoga och är utbildad mindfulness instruktör.

Matilda Wikström är ägare av torpet där vi håller till och är även den som håller i skogskunskap. Matilda är läraren som som har ett brinnande intresse för ekologi och skogen som återhämtningsplats. Klok som en bok är hon.

Vi båda drivs av glädje och lust så vi hoppas på många sköna skratt under dagen men även givande samtal och förhoppningen om att just DU ska må riktigt, riktigt gott.

Den här yogadagen är en kortare variant av den Yogahelg vi arrangerade helgen 19-21/8 och som var så lyckat med sån positiv feedback. Yogahelgen återkommer i höst den 18-19/8

Pris och anmälan

Yogadag 3/6 2023: 695 kr

Detta ingår:

  • 2 yogaklasser
  • Skog och hälsa i teori och praktik
  • Bad för den som önskar
  • Förmiddags och eftermiddagskaffe
  • Lunch

Anmälningsavgiften på 695 betalas vid anmälan. Bindande anmälan. Finns läkarintyg är det möjligt att avboka och då återbetalas allt utom en administrationsavgift på 200 kr.

Frågor

Kontakta Anne på info@rorelsedriv.se eller 090-44004