Träningsdag för seniorer 3/9

I Bäcknäs – Robertsfors kommun

Njut av naturen i torpet vid vägens ände i den pittoreska lilla byn Bäcknäs i Robertsfors kommun där vi tränar, yogar, umgås och äter tillsammans.

Yoga på torpets vind

En dag fylld av träning, yoga, meditation, fina möten, ekologisk och vegetarisk mat samt skogens hälsoeffekter i teori och praktik. För den som vill finns möjlighet att ta ett dopp i Darlkarlsån

Hållbarhet och ekologiskt tänkande genomsyrar dagen som är utformad för att ge ett så litet ekologiskt fotavtryck på vår jord som möjligt.

Schema:
9.30 Ankomst och kaffe/te
10.00-11.00 “Funktionell träning ute”
11.30 Vegetarisk lunch
12.15-14.00 Skogen och hälsan + möjlighet till bad och bastu.
14.15 Kaffe/te
14.30-15.15 Yoga: “After forrest”
15.15-15.30 Avslutning

Skogskunskap i teori
Platsen och maten

Torpet där vi håller till är enkelt och tar dig tillbaks till en annan tid. Elektricitet finns och i torpets kök finns rinnande vatten men i övrigt har tiden stått stilla. Det finns dock en fräsch komposttoalett utomhus. Intill torpet rinner Dalkarlsån och runt knuten susar asp och björk.

Lunchen lagas tillsammans inne i det pittoreska köket och vi äter inne eller ute beroende på väderlek. Maten är ekologisk och vegetarisk. (går få vegansk om så önskas)

Träningsklasserna:

Klasserna är anpassade för den seniora kroppen och det finns alla möjligheter att anpassa övningarna efter din förmåga.

“Funktionell Träning ute”
Vi börjar dagen med en träningsklass utomhus där vi tränar styrka, balans och rörlighet på ett funktionellt sätt med naturen som hjälp. Du kan anpassa övningarna efter dig själv. Vid ihållande regn flyttar vi in träningen i torpet men ta med kläder efter väder. (Vi hoppas förstås på sol) Träningen kommer vara stationsbaserad.

“After forrest”
En yogaklass där fokus ligger lite extra på höfter och ben efter vår lilla skogstur. Vi avrundar dagen med den här yogaklassen som börjar lite mer energiskt för att avslutas i stillhet. Ett stort fokus läggs på att få med medvetenhet i rörelserna. Det innebär att det ges tid för att känna efter hur till exempel andning och rörelse kan samarbeta. Övningarna sker stående, sittande, fyrfota och liggande och är ibland flödande och dynamiska och ibland mer stilla. Yogaklassen hålls en trappa upp på vinden i torpet.

Skogen och hälsan

Denna del av dagen handlar både rent teoretiskt om vad skogen kan göra för vår hälsa men du får även möjlighet att känna in rent praktiskt. Vi går tillsammans in i en gammelskog och du får själv utforska hur den påverkar dig. Skogen är väl avgränsad så här ges du även möjlighet att själv ströva fritt och utforska på ditt eget sätt. Därefter samlas vi och den som vill ges möjlighet att ta ett kallbad i Dalkarlsån. Ta gärna med ett par gåstavar då vi går helt obanad terräng. För den som känner att det är för stor utmaning finns möjlighet att ströva kring torpet istället.

Anne och Matilda
Instruktör/arrangör

Jag som håller i helgen är Anne Lidén, utbildad fysioterapeut som de senaste dryga 20 åren hållit på med gruppträning i alla dess former. Jag är Rörelsedrivs grundare och drivs av en önskan att få så många som möjligt att finna rörelseglädje och känslan av att kropp och knopp mår bra tillsammans. Jag har mångårig erfarenhet av gruppträning och yoga och är utbildad mindfulness instruktör.

Jag har ett genuint intresse av skogen som återhåmtningsplats och vill gärna dela med mig av det till er.

Jag drivs av glädje och lust så jag hoppas på många sköna skratt under dagen men även givande samtal och förhoppningen om att just DU ska må riktigt, riktigt gott.

Kommentarer från tidigare deltagare:

Här kan du läsa några av svaren på frågan: “Vad är det viktigaste du tar med dig från denna dag?”

 • Platsen. Jag tycker det var fantastiskt att vistas i detta hus med omgivningar.
 • Att träna ute tillsammans med andra och den fina gemenskapen
 • Att röra sig tillsammans med andra
 • Att det var roligt att träna
 • Blev påmind om hur viktigt det är att stanna upp och unna sig en “egen ” dag
 • Viktigt med paus, gå ner varv ibland.
 • Inspiration att träna i skogen, jag klarade mer än jag trodde!
 • Vilken härlig dag det blev. Nya och gamla vänner. tid för samtal, eftertanke och rörelse i en lagom mix. Precis vad jag behövde.
Pris och anmälan

Yogadag 3/9 2023: Seniorpris 595 kr (695 kr ord pris)

Detta ingår:

 • 1 träningsklass
 • 1 yogaklass
 • Skogen och hälsan
 • Bad för den som önskar
 • Förmiddags och eftermiddagskaffe
 • lunch

Anmälningsavgiften på 595 betalas vid anmälan. Bindande anmälan. Finns läkarintyg är det möjligt att avboka och då återbetalas allt utom en administrationsavgift på 200 kr.
Vid anmälan betalar du med ett betalkort. Kan/vill du inte det av någon anledning så kontakta mig så kan du anmäla dig och få en faktura.

Frågor

Kontakta Anne på info@rorelsedriv.se eller 090-44004