Yoga- och träningsdag 2/9

Njut av stillheten och lugnet på en Yogadag, kryddad med naturupplevelser, i torpet vid vägens ände i den pittoreska lilla byn Bäcknäs i Robertsfors kommun. (För dig som är senior och vill ha en mer senioranpassad dag finns möjlighet att delta i en liknande dag söndag den 3:e september)

Yoga på torpets vind

En dag fylld av yoga, meditation, fina möten, ekologisk och vegetarisk mat samt skogens hälsoeffekter i teori och praktik. För den som vill finns möjlighet att ta ett dopp i Darlkarlsån

Hållbarhet och ekologiskt tänkande genomsyrar dagen som är utformad för att ge ett så litet ekologiskt fotavtryck på vår jord som möjligt.

Schema: (cirkatider)

9.30 Ankomst och kaffe/te
10.00-10.40 Träningspass “Naturen som träningslokal”
10.45-11.30 Yoga: “Närvaro genom rörelse”
11.45 Vegetarisk lunch
12.45-15.00 Skog och hälsa i teori och praktik +
Möjlighet till bad och bastu och samvaro.
15.00 Kaffe/te
15.30-16.45 Yoga: “After forrest”
16.45-17.00 Avslutning

Skogskunskap i teori
Platsen och maten

Torpet där vi håller till är enkelt och tar dig tillbaks till en annan tid. Elektricitet finns och i torpets kök finns rinnande vatten men i övrigt har tiden stått stilla. Det finns dock en fräsch komposttoalett utomhus. Intill torpet rinner Dalkarlsån och runt knuten susar asp och björk.

Lunchen lagas tillsammans inne i det pittoreska köket och vi äter inne eller ute beroende på väderlek. Maten är ekologisk och vegetarisk. (går få vegansk om så önskas)

Yogaklasserna:

Anne kör båda yogaklasserna som utgår från Hathayoga som är en yogaform där ledaren själv lägger upp klassen och tar med de övningar som är relevanta för klassfokus. Anne lägger ett stort fokus på att få med medvetenhet i rörelserna. Det innebär att det ges tid för att känna efter hur till exempel andning och rörelse kan samarbeta. Övningarna sker stående, sittande, fyrfota och liggande och är ibland flödande och dynamiska och ibland mer stilla.

“Närvaro genom rörelse”
En klass där du får landa i torpet och släppa det som varit innan. Vi jobbar igenom hela kroppen med sköna övningar för rörlighet i kroppens alla leder med speciellt fokus på vår ryggrad. Efter träningsklassen är detta ett skönt sätt att komma ner lite i varv och få sträcka ut alla muskler som tränat. Klassen har ett lugnt tempo. Passar såväl nybörjare som vana.

“After forrest”
En yogaklass där fokus ligger lite extra på höfter och ben efter vår lilla skogstur. Vi avrundar dagen med den här yogaklassen som börjar lite mer energiskt för att avslutas i stillhet. Klassen är uppbyggd för att nybörjare ska klara av den. Är du mer van Yogi kommer du att få möjlighet att utmana dig lite under en här klassen.

Träningsklass:

“Naturen som träningslokal”
En träningsklass för hela kroppen som körs utomhus kring torpet. Vi använder oss av det som naturen har att erbjuda i form av stockar och stenar men även en del enkla redskap som du ofta kan finna i ditt eget hem. En inspirerande klass där du märker att det går att träna överallt. Oavsett träningsvana kan du klara av denna klass.

Skog och hälsa i teori och praktik

Matilda leder denna del av dagen som både handlar rent teoretiskt om vad skogen kan göra för vår hälsa men där du även får möjlighet att känna in rent praktiskt. Vi går tillsammans in i en gammelskog och du får själv utforska hur den påverkar dig. Skogen är väl avgränsad så här ges du även möjlighet att själv ströva fritt och utforska på ditt eget sätt. Därefter samlas vi och den som vill ges möjlighet att ta ett kallbad i Dalkarlsån. Den vedeldade bastun är förstås varm.

Anne och Matilda
Instruktörer/arrangörer

Vi som håller i helgen är två vänner som älskar att vara i naturen där vi känner att vi kan hämta energi.

Anne Lidén är utbildad fysioterapeut som de senaste dryga 20 åren hållit på med gruppträning i alla dess former. Hon är Rörelsedrivs grundare och drivs av en önskan att få så många som möjligt att finna rörelseglädje och känslan av att kropp och knopp mår bra tillsammans. Anne har över 15 års erfarenhet av yoga och är utbildad mindfulness instruktör.

Matilda Wikström är ägare av torpet där vi håller till och är även den som håller i skogskunskap. Matilda är läraren som som har ett brinnande intresse för ekologi och skogen som återhämtningsplats. Klok som en bok är hon.

Vi båda drivs av glädje och lust så vi hoppas på många sköna skratt under dagen men även givande samtal och förhoppningen om att just DU ska må riktigt, riktigt gott.

Tidigare deltagares upplevelse

Här kan du läsa några kommentarer från tidigare deltagare som svarat på frågan vad som var det bästa med dagen.

 • Platsen. Jag tycker det var fantastiskt att vistas i detta hus med omgivningar.
 • Att träna ute tillsammans med andra och den fina gemenskapen
 • Att röra sig tillsammans med andra
 • Att det var roligt att träna
 • Blev påmind om hur viktigt det är att stanna upp och unna sig en “egen ” dag
 • Viktigt med paus, gå ner varv ibland.
 • Inspiration att träna i skogen, jag klarade mer än jag trodde!
 • Vilken härlig dag det blev. Nya och gamla vänner. tid för samtal, eftertanke och rörelse i en lagom mix. Precis vad jag behövde.
Pris och anmälan

Pris: 695 kr

Detta ingår:

 • 2 yogaklasser
 • 1 träningsklass
 • Skog och hälsa i teori och praktik
 • Bad och bastu för den som önskar
 • Förmiddags och eftermiddagskaffe
 • Lunch

Anmälningsavgiften på 695 betalas vid anmälan. Bindande anmälan. Finns läkarintyg är det möjligt att avboka och då återbetalas allt utom en administrationsavgift på 200 kr.

Frågor

Kontakta Anne på info@rorelsedriv.se eller 090-44004