rörelseglädje

Seniorträning

Seniorträning för den seniora kroppen

Rörelsedriv erbjuder seniorträning för dig som är pensionär. Vi har tre typer av seniorklasser som är anpassade efter den seniora kroppen för att både vara skonsam och effektiv. Självklart är även daglediga icke pensionärer välkomna på vår seniorträning. Gruppträning är perfekt för dig som vill dela din träningsglädje med andra.

Seniorträning | Funktionell träning

Seniorträning Funktionell är gruppträning där styrka, balans och rörlighet tränas på olika stationer. Träningen sker i intervaller med vila mellan, och övningarna är lätta att anpassa till din egen nivå. Det är övningar stående och liggande på golvet. Om du inte kan eller vill  ligga på golvet går det alltid att göra alternativa övningar. Passet är 45 minuter inklusive uppvärmning och stretch.

Senioryoga | Mindfulyoga

Vår mindfulyoga är en lugn senioryoga som passar både dig som är nybörjare och dig som har hållit på med yoga tidigare. Klassen börjar stående och därefter utförs sittande övningar för att avsluta liggande med en skön avslappning och meditation. I mindfulyogan ligger fokus på att behålla och kanske öka din rörlighet i både leder och muskler. Fokus är även att du ska stärka din muskulatur och framförallt lära känna din kropp och hitta din kroppskontroll. En stor del av yogan handlar om att vara i nuet och att vara medveten om din kropp och din andning i rörelserna. Detta är något många är ovana vid och det är precis därför vi behöver träna det tillsammans genom senioryoga.

Som medlem kan du även ta del av våra seniorpass online, om du föredrar att träna hemma.