Träningshelg 18-19/8 i Västerbotten

Välkommen på en träningshelg i Bäcknäs

Njut av stillheten och lugnet på en träningshelg, kryddad med naturupplevelser, i torpet vid vägens ände i den pittoreska lilla byn Bäcknäs i Robertsfors kommun.

yogahelg i det röda torpet
Det röda torpet

En helg fylld av yoga, meditation, träning, fina möten, ekologisk och vegetarisk mat samt skogens hälsoeffekter i teori och praktik. Det finns även möjlighet till vedeldad bastu och bad i Dalkarlsån.

Lägg gärna bort din telefon under helgen då du befinner dig i en wifi fri zon.

Hållbarhet och ekologiskt tänkande genomsyrar denna helg. Hela helgen är utformad för att ge sånt litet ekologiskt fotavtryck på vår jord som möjligt.

Dalkarlsån
Boendet och maten

Boendet i torpet är enkelt och tar dig tillbaks till en annan tid. Det finns 6 bäddplatser inne i torpet samt att det på torpens härliga vind erbjuds 2 sängar i en härlig “glamping” undan väder och vind. I alla sängar finns madrass och sängkläder men du får själv ta med eget sänglinne. För dessa sovplatser tar vi ut en avgift. Det finns även möjlighet för ytterligare 4 sovplatser på torpets vind för dig som tar med egen madrass och sovkläder. Självklart finns även möjligheten att tälta på gården. För detta tar vi ingen avgift.

I torpets kök finns rinnande vatten men i övrigt har vi har flyttat oss tillbaks i tiden. En fräsch och modern komposttoalett finns dock. Det finns även möjlighet att basta och bada i ån eller tvätta sig med uppvärmt vatten från bastun.

Maten lagas inne i det pittoreska köket och vi äter inne eller ute beroende på väderlek. Maten är ekologisk och vegetarisk.

Det härliga ryggåstaket på vinden
Schema
Fredag 18/8:

18.30-19.30 Ankomst till torpet.
19.45-21.00 Kvällsyoga på vinden.
21.15-21.45 kvällsfika och fina samtal

Lördag 19/8:

Schema:
07.30-08.30 Morgonyoga
08.45-09.30 frukost
09.45-12.15 Funktionell träning utomhus
12.30 Vegetarisk lunch
13.30-14.30 Skog och hälsa i teori och praktik.
14.00-15.00 Bastu och bad i ån.
15.30 Kaffe/te
16.00-17.15 Yoga: “After forrest”
17.15-17.30 Avslutning

Det finns självklart även tid för reflektion, sköna bad, samtal och annat du vill hinna med.

Anne och Matilda
Instruktörer/arrangörer

Vi som håller i helgen är två vänner som älskar att vara i naturen där vi känner att vi kan hämta energi.

Anne Lidén är utbildad fysioterapeut som de senaste 20 åren hållit på med gruppträning i alla dess former. Hon är Rörelsedrivs grundare och ägare och drivs av en önskan att få så många som möjligt att finna rörelseglädje och känslan av att kropp och knopp mår bra tillsammans. Anne har över 15 års erfarenhet av yoga och är utbildad mindfulness instruktör.

Matilda Wikström är ägare av torpet där vi håller till och är även den som håller i blocket “Skogen och hälsa i teori och praktik”. Matilda är läraren som har ett brinnande intresse för ekologi och skogen som återhämtningsplats.

Vi båda drivs av glädje och lust så vi hoppas på många sköna skratt under helgen men även givande samtal och förhoppningen om att just DU ska må riktigt, riktigt gott.

Pris och anmälan

Träningshelgen inklusive mat och träning: 1195 kr

Detta ingår i träningshelgen:

  • Yogaklasser
  • Fuktionell träning ute
  • Skog och hälsa i teori och praktik
  • Alla måltider
  • Möjlighet till bastubad om man önskar

Fram tills den 2/8 går det avboka utan läkarintyg. Allt utom en administrativ avgift på 200 kr återbetalas då. Därefter krävs läkarintyg för att få tillbaks anmälningasvgiften ex admin avgift.

Boende:

Boende i säng nere i torpet: 250 kr
Boende i säng på vinden: 150 kr
Boende på vinden med egen madrass och sovsäck: Gratis
Boende i tält på gården: Gratis.
Egen husvagn/husbil: 100 kr (Begränsad möjlighet så hör av dig innan anmälan)

Frågor

Kontakta Anne på info@rorelsedriv.se eller 090-44004