Rörelsedrivarna – träning för barn

Rörelsedrivarna är rolig träning för barn i åldern 2-10 år. Rörelseglädje är ledordet för klasserna och vår vision är att barnen ska känna hur roligt det kan vara att röra sig till musik.

Lek och dans ger motorisk träning för barn

Våra klasser kallas Rörelsedrivarna och är träning för barn uppbygga med lek och motorisk träning till musik. Alla barn som gillar att röra sig till musik kommer att älska de här klasserna. Rörelseglädje är ledordet och under klasserna tränar eleverna även på att respektera varandra och hjälpa varandra. Den här formen av träning för barn är mer än lek än något annat även om vi också tränar på att följa regler och hjälpas åt. De yngsta eleverna har mer rörelselekar till musik medan de äldsta barnen tränar mer dansinriktad träning.

Terminens klasser:

Vecka 40 startar Rörelsedrivarna – träning för barn – på Centrumhuset i Robertsfors.

  • Onsdagar kl 17.00: Grupp för elever i förskolan. Eleven ska fylla 4 senast vid terminens slut eller vara äldre. 
  • Onsdagar kl 18.00: Grupp för elever från förskoleklass till årskurs 3.  
  • Torsdagar kl 17.15: Grupp för 2-3 åringar som tränar tillsammans med föräldrar

Lektionsinformation: 

På onsdagsgrupperna (4-10 år) deltar inga föräldrar i salen utan väntar utanför eller kan kanske gå på en promenad när eleven har börjat känna sig trygg. 
Lektionerna är 45 minuter långa och uppbyggda med lekar och motorisk träning till musik. De äldre eleverna tränar en del enkel dans medan de yngre mer jobbar med rörelse till musik. 
Alla barn som gillar att röra sig till musik kommer att älska de här klasserna. Rörelseglädje är ledordet och under klasserna tränar eleverna även på att respektera varandra och hjälpa varandra.

På torsdagen 2-3 års grupp deltar en förälder eller annan vuxen tillsammans med barnet. Den vuxna förväntas vara aktiv och många övningar förutsätter ett samarbete mellan barn och förälder. Dessa lektioner är 40 minuter långa och innehåller en del ramsor och lättare övningar till musik. Passa på att få en härlig aktiv stund med ditt barn. 

Kläder: 

Träningskläder som går bra att röra sig i och som tål att vi även kryper och rullar på golvet. Skor på fötterna är bra men det funkar att ha sockar också, eller danstofflor. En vattenflaska får barnet ha med sig som vi ställer åt sidan vid lektionsstart och enbart dricker ifrån då vi har drickapaus. 

Kursinformation:

Kursen är 10 tillfällen med uppehåll vecka 44. (skolans höstlov)
Kursstart vecka 40: onsdag den 5 oktober för 4-5 års och 6-10 års samt torsdag den 6 oktober för 2-3 års.
Avslutning vecka 50: onsdag den 14 december för 4-5 års samt torsdag den 15 oktober för 2-3 års. Till avslutningen får alla får ta mig sig publik som får se på. 

Lokal: Vi håller till på scenen på Centrumhuset, ingång från baksidan av huset.

Ledare är Anne Lidén som har mångårig erfarenhet av att leda träning för barn. Anne har haft barndansgrupper i Holmsund i drygt 10 år med barn från 2 år upp till 9 år. Freja Löfström är hjälpledare.

Pris 1250 kr.

Frågor

Kontakta Anne på info@rorelsedriv.se eller 090-44004