Rörelsedrivarna – träning för barn

Rörelsedrivarna är rolig träning för barn i åldern 2-10 år. Rörelseglädje är ledordet för klasserna och vår vision är att barnen ska känna hur roligt det kan vara att röra sig till musik.

Lek och dans ger motorisk träning för barn

Våra klasser kallas Rörelsedrivarna och är träning för barn uppbygga med lek och motorisk träning till musik. Träningen är icke idrottspecifik med målsättningen att främja rörelserikedom och känslan av att lyckas. Alla barn som gillar att röra sig till musik kommer att älska de här klasserna. Rörelseglädje är ledordet och under klasserna tränar eleverna dansinspirerad träning, leker och tränar sina olika rörelseförmågor. De yngsta eleverna har mer rörelselekar till musik medan de äldsta barnen tränar en del mer enkel dansinspirerad träning.

Terminens klasser:

Våren 2023

Under våren 2023 kommer det finnas klasser i Robertsfors, Vindeln och Norsjö.
Är du intresserad av att vi ska komma till din ort? – hör av dig.

Dagar och tider för respektive ort hittar du under knappen anmälan längst ner på sidan.

Lektionsinformation: 

På 4-5 års och 6-10 års deltar inga föräldrar i salen utan väntar utanför eller kan kanske gå på en promenad när eleven har börjat känna sig trygg. 
Lektionerna är 45 minuter långa och uppbyggda med lekar och motorisk träning till musik. De äldre eleverna tränar en del enkel dans medan de yngre mer jobbar med rörelse till musik. 

På 2-3 års gruppen deltar en förälder eller annan vuxen tillsammans med barnet. Den vuxna förväntas vara aktiv och många övningar förutsätter ett samarbete mellan barn och förälder. Dessa lektioner är 40 minuter långa och innehåller en del ramsor och lättare övningar till musik. Passa på att få en härlig aktiv stund med ditt barn. 

Kläder: 

Träningskläder som går bra att röra sig i och som tål att vi även kryper och rullar på golvet. Skor på fötterna är bra men det funkar att ha sockar också, eller danstofflor. En vattenflaska får barnet ha med sig som vi ställer åt sidan vid lektionsstart och enbart dricker ifrån då vi har drickapaus. 

Kursinformation:

Kurserna är 10 tillfällen med uppehåll under skolornas lov. Sista lektionen får barnen bjuda med sig föräldrar, syskon, vänner och bekanta som får komma och titta på vad de lärt sig under terminen.

Pris 1250 kr.

Frågor

Kontakta Anne på info@rorelsedriv.se eller 090-44004