Rörelsedrivarna – träning för barn

Rörelsedrivarna är rolig träning för barn i åldern 2-10 år. Rörelseglädje är ledordet för klasserna och vår vision är att barnen ska känna hur roligt det kan vara att röra sig till musik.

Lek och dans ger motorisk träning för barn

Rörelsedrivarna är träning för barn uppbygga med lek och motorisk träning till musik. Träningen är icke idrottspecifik med målsättningen att främja rörelserikedom och känslan av att lyckas. Alla barn som gillar att röra sig till musik kommer att älska de här klasserna. Rörelseglädje är ledordet och under klasserna tränar eleverna dansinspirerad träning, leker och tränar sina olika rörelseförmågor. De yngsta eleverna har mer rörelselekar till musik medan de äldsta barnen tränar en del mer enkel dansinspirerad träning.

Terminens klasser:

våren 2024

Under våren 2024 leder jag klasser i Robertsfors samt har klasser i Norsjö (med anställda instruktörer)
Det finns möjlighet för intresserade att starta upp på Din egen ort genom att du/ni köper in konceptet. Hör av dig om du är intresserad av mer information kring detta.

Dagar och tider hittar du under knappen “Anmälan till barnträning” längst ner på sidan.

Lektionsinformation: 

I grupperna för elever 2-5 år deltar en förälder eller annan vuxen tillsammans med barnet. Den vuxna förväntas vara aktiv och vissa övningar förutsätter ett samarbete mellan barn och förälder. Dessa lektioner är 40 minuter långa och innehåller en del ramsor och lättare övningar till musik. Passa på att få en härlig aktiv stund med ditt barn. 

På 6-10 års deltar inga föräldrar i salen utan väntar utanför eller kan kanske gå på en promenad när eleven har börjat känna sig trygg. 
Lektionerna är 45 minuter långa och uppbyggda med lekar och motorisk träning till musik.

De äldre eleverna tränar en del enkel dans medan de yngre mer jobbar med rörelse till musik. 

Kläder: 

Träningskläder som går bra att röra sig i och som tål att eleven även kryper och rullar på golvet. Skor på fötterna är bra men det funkar att ha sockar också, eller danstofflor. En vattenflaska får barnet ha med sig som vi ställer åt sidan vid lektionsstart och enbart dricker ifrån då vi har drickapaus. 

Kursinformation:

Kurserna är 10 tillfällen i Robertsfors samt 7 tillfällen i Norsjö (denna termin vt 24) Sista lektionen får barnen bjuda med sig föräldrar, syskon, vänner och bekanta som får komma och titta på vad de lärt sig under terminen.

Termin i Robertsfors 2024. Startvecka vecka 5, lov vecka 10 och 14. Slutvecka vecka 16. Pris 1250 kr
Termin i Norsjö 2024: Startvecka vecka 5, Slutvecka vecka 11. Pris 875 kr

Frågor

Kontakta Anne på info@rorelsedriv.se eller 090-44004